Стотици вакцини од АстраЗенека завршуваат во ѓубре: Граѓаните одбиваат да ја примаат во повеќе земји

Стотици дози вакцина против Ковид-19 на АстраЗенека се фрлаат секој ден во Стокхолм затоа што жителите не сакаат да се вакцинираат со таа вакцина, изјави шведскиот лекар Јохан Стируд за телевизијата СВТ.

Стируд кој е член на Медицинското здружение за имунизација на шведската престолнина рече дека нема доволно граѓани кои сакаат да примат АстраЗенека, заради што вакцините мора да се фрлат доколку не се користат во рок од неколку часа.

Детали читајте на Фактор, тука.