Тешко е да се биде во брак во кој сте повеќе мајка отколку сопруга: Жени, при изборот на сопруг внимавајте на овие 3 работи

На жената и треба партнер кој е сигурен во себе, кој зрачи со самодоверба и е способен да преземе иницијатива.

Таа не сака да биде во врска со маж кој треба да го води за рака и постојано да му кажува што може, а што не може. Пред да се омажам, ќе бев благодарна доколку некој ме предупредеше да размислам повнимателно кој ќе го изберам за свој сопруг. Сега, со долгогодишно искуство и зрелост, сфаќам дека има јасни знаци кои укажуваат дека тоа е погрешен избор, но како наивна жена ги игнорирав тие знаци, толкувајќи ги како минливи ситуации.

Некои работи беа дури и привлечни тогаш, но сега ја гледам нивната вистинска природа. Иако никој немаше да ми ги отвори очите, сакам да ги предупредам другите млади девојки и жени. Ако сакате да го избегнете погрешниот избор на партнер и не сакате да му бидете како мајка на сопругот, обрнете внимание на следните знаци:

1. Рамнодушност кон финансиите: Ако забележите дека партнерот нема проблем со тоа што плаќате или почестувате, тоа може да биде знак дека не го цени вашиот придонес. Дури и ако сте имале подобра плата од него во минатото, важно е да има еднаквост во врската. Ако забележите дека вашиот партнер ги чува сите пари за себе, додека вие покривате најголем дел од трошоците, ова може да биде знак дека е премногу скржав.

2. Зависност од вас: Ако забележите дека вашиот партнер зависи од вас дури и за наједноставните работи, како што се телефонски повици или нарачување храна, тоа може да укаже на недостаток на независност и зрелост. Важно е да постои рамнотежа во врската и партнерите да се потпираат еден на друг, но не на таков начин што некој од нив ја презема улогата на родител.

3. Немање иницијатива: Ако забележите дека вашиот партнер не е подготвен да работи или се обидува да заработи повеќе, тоа може да биде знак дека му недостасува амбиција и одговорност. Во здрава врска и двајцата партнери треба да бидат мотивирани да придонесат за заедничкото домаќинство и за постигнување на целите. Ако се чувствувате како да се грижите повеќе за финансиите и обврските во врската, ова може да биде извор на фрустрација и незадоволство.

Секоја жена сонува за партнер кој е сигурен во себе, способен да преземе одговорност и да биде нејзин партнер во вистинска смисла на зборот. Затоа е важно внимателно да го изберете вашиот животен партнер бидејќи тоа е одлука која ќе го обликува целиот ваш живот.