Точката на која нанесувате руменило може визуелно да ја промени формата на вашето лице: Трикови кои ги користат професионалците!

Имено, секој кој барем малку ужива во шминката, е свесен за трансформативната моќ што ја поседува. Ова не мора да значи големи количини на производи на лицето, туку за илузијата постигната со вистинската техника.

Играта на длабочина, светлина и боја е клучна за суптилните оптички илузии, а овој пат се работи за позиционирањето на руменилото и начинот на кој тоа игра улога во визуелната промена на обликот на нашето лице.

View this post on Instagram

A post shared by SHEGLAM OFFICIAL (@sheglam_official)


Различна примена на руменило за постигнување различни ефекти

Колку и да мислите дека ова бара некоја посебна вештина, брзо ќе сфатите дека не е така.

Често зборуваме за пронаоѓање на производи или метод на шминкање што најмногу одговара на нас и на нашето лице. Но, што всушност значи тоа?

Не е чудно ако во различни ситуации, различно нанесување на шминка го постигнува токму она што го посакуваме во тој момент. Некогаш сакаме позатегнато лице, а понекогаш помладешки изглед со меки заоблени образи. Сè се сведува на положбата на апликацијата за руменило.

@hayleybuix Playing around with the new WANDERful World powder blush collection from @benefitcosmetics!  #benefitblush #makeuphacks #benefitpartner original sound - Hayley

Поставувањето на руменилото повисоко на образите и речиси до веѓите визуелно ќе го затегне и издолжи нашето лице. Од друга страна, руменилото нанесено повеќе кон центарот на лицето визуелно ќе го скрати и ќе даде ефект на пополни, заоблени образи.

@lenkalul AD Which one is your favorite? @ #SHEGLAMblush #SHEGLAM #SHEGLAMpartner Paro - Speed Up - Nej

Ако сепак сакате да дадете чувство на свежо исончано лице, како да сте биле на сонце само малку подолго отколку што треба, руменилото нанесено веднаш под очите и преку носот ќе го направи токму тоа.

Најдете ја техниката што најмногу ви одговара и уживајте во овие едноставни трансформации.

Извор: zena.blic.rs