Три намирници кои не треба да ги миете пред употреба

Дознајте зошто овие три намирници не треба да ги миете пред употреба

1.  Јајца

Лушпата од јајцето содржи посебан слој кој го штити јајцето од бактерии. Водата ја уништува таа заштита, па затоа е добро да не го миете.

2.  Печурки

Печурките добро ја апсорбираат водата и затоа не е добра идеја да ги миете. Ако го направите тоа, тие ќе ја изгубат еластичноста и стануваат поподложни за расипување.

3.  Тестенини

 Врвните готвачи велат дека миењето на тестинини треба да биде протвзаконски бидејќи на тој начин се отстранува скробот,, кој подоцна е потребен за сосот одлично да се спои со тестенините