Важно известување од Детска клиника: Децата со температура од денеска да се носат во болницата „Козле“

Клиниката за детски болести упати известување до сите родители чии деца имаат покачена температура, од денеска да ги носат во болницата за белодробни заболувања во „Козле“. Ова се однесува и на матичните лекари на децата. Одлуката ја донесе Комисијата за заразни болести и министерот за здравство Венко Филипче, со цел да се заштитат децата кои се хоспитализирани на Клиниката за детски болести.

Што велат од болницата во Козле, прочитајте на Фактор.