Вечни романтичари: Зошто е добро да имате жена Вага во животот

Хороскопскиот знак Вага (латински: Libra, грчки: Ζυγός) го носат оние коишто се родени меѓу 23-ти септември и 22-ри октомври. Со овој знак владее планетата Венера. Еве 10 причини зошто е добро да имате некој со хороскоп Вага во вашиот живот. 

1. Вагите се посветени 

Тие се подготвени да помогнат на секој кому му треба помош. Подготвени се да ја подадат својата рака. Тие се подготвени да одговорат секогаш кога некој ќе се понуди да соработува со нив. 

2. Вагите се оптимисти

Не подлегнуваат на мрачните расположенија. Способни се да ги задржат негативните и тешки мисли надвор од нивната глава. Имаат способност да уживаат во животот и да ги видат позитивните работи,  посебно кога другите гледаат само негативно. Имаат способност да се охрабрат себеси, но и луѓето околу нив. 

3. Вагите размислуваат трезвено 

Без оглед на ситуацијата, не брзаат со заклучоците. Одлуки донесуваат мошне внимателно, аналитично и со добро осмислена акција.

 4. Вагите се романтични 

Сакаат романтика и романтични гестови. Особено кога тие доаѓаат од нив - за човекот покрај нив. Ја гледаат убавината во сè - во песната на уличниот музичар, во светлината на месечината над градот, во мирисот на есенската гора - и уживаат. Тие се дури и посреќни кога имаат некој со кој ќе го споделат уживањето.

5. Вагите се широкогради

Тие веруваат во луѓето. Го гледаат најдоброто во секого. Тие го гледаат, дури и во ситуации кога самиот човек не го гледа тоа во себе. Простуваат, поттикнуваат, поттикнуваат. Не ги гледаат грешките, не складираат навреди во нивните срца. 

6. Вагите се објективни 

Секогаш ја слушаат другата гледна страна. Уште повеќе, ја почитуваат. Тие го бараат тоа. Тие ја гледаат. И тие често ја прифаќаат. Само затоа што претпоставуваат дека не постои само една вистина. Дека секоја монета има две лица.

 7. Вагите се подредени - во буквална, но и во пренослна смисла

Нивните предмети се уредени, нивните мисли се уредени, нивните дела се подредени. Тие ги исфрлиле противниците на хаосот, прават сѐ од себе за да го преобратат. Знаат дека на тој начин ја неутрализираат тензијата и стресот, ја неутрализираат неизвесноста.

 8. Вагите се природни

Не ги сакаат игрите. Тие не сакаат претензии. Тие не сакаат трансфери. Кажуваат што мислат и стојат зад нивните зборови. Ја бранат својата позиција и нема да ги компромитираат нивните верувања. Тие се  реални во секоја ситуација.

 9. Вагите се верни

Тие нема да те лажат. Тие нема да ве заведат. Тие нема да ја злоупотребат вашата доверба. Нивната важност е половична. 

10. Вагите се мудри 

Ја извлекуваат својата мудрост од самиот живот. Од него учат да живеат вистински. Да ги забележат вистински важни те работи, посебно кога ги оценуваат вистинските луѓе. Тие учат да го разликуваат минливото од вечното, неважното од суштината. Учат да бидат тука и сега. И ги подучуваат другите за ова.


Како влијае есента кај вас според хороскопскиот знак? 

Три хороскопски знаци кои создаваат најуспешно семејство