(ВИДЕО) ДИЈАБЕТЕС И КОВИД 19: Внимавајте на вашето здравје, лекарите со совети за вас

Во време на епидемија со Ковид 19, може да се заразат и лицата кои имаат дијабетес. 

Доколку се заразат, тие мора да следат три правила. Мораат да пијат доволно течности, но тие да не содржат шеќер, да мерат почесто шеќер и да вршат мерење на урината. 

Менталното здравје влијае на шеќерот во крвта. 

И во домашни услови мора да се внимава на физичката активност и на исхраната.