(ВИДЕО) Оригинално: Лесни идеи како да ги украсите и обоите велигденските јајца

Следуваат деновите кога вапцуваате јајца и се подготвувате за големиот празник Велигден. 

Еве некои идеи од кои може да се најде инспирација.

Со цвеќиња и ливчиња

Ви требаат бели варени јајца, различни цветови, ливчиња и лепак.

Со пена за бричење


Емоции на играчки

Насликајте ги јајцата во жолта боја, потоа земајте маркери или безопасни бои и почнете да сликате познати емотикани.

Со светки

За да заблескаат вашите велигденски јајца, размачкајте ги со безопасен лепак и посипете ја омилената боја светки.


Шарени јајца со ластичиња