Вкупниот број на новозаболени од корона достигна 257: Две нови лица починаа

Две лица починаа на Инфективната клинка во Скопје, се работи за пациенти на возраст од 91-годишна возраст и 31-годишна возраст.

Новозаболени од коронавирус до 12 часот, денес е 16 лица. 
Со тоа вкупниот број на заболени во Македонија достигна 257, а вкупниот број на починати од КОВИД-19 е шест.

Двајца од хоспитализираните денес биле негативни на вториот тест, утре ќе биде направен втор тест на уште пет пациенти што значи потенцијално седум пациенти ќе бидат отпуштени од Инфективна клиника - соопштин министерот Венко Филипче на денесшната прес-конференција.