Во Македонија ни фали храброст во изборот на облека: Интервју со модниот инфлуенсер Денис Аљуш

Моден инфлуенсер, стилист, блогер, иден гинеколог... Ексцентричен и различен во облекувањето. Живее во Малта и не се срами да биде необичен, но со светски модни манири.

Важи за еден од најпознатите модни инфуенсери во Малта, а е македонец. Денис Аљуш веќе пет години живее на островската земја и работи во Валета на Универзитетската клиника како истражувач во областа на науката и медицината. При крај е со Мастер студиите по гинекологија и акушерство на малтешкиот државен универзитет. 

Тој е сензација каде и да се појави. Се облекува нетипично, ексцентрично, смело, крши табуа... е неговиот пат кон презентирање на сето она што го поседува како моден капацитет. 

Целото интервју прочитајте го на Машки магазин.