Во Скопје како да нема корона: Рестораните полни, „тепачка“ за маса на сонце, и само со резервации (ФОТО)

Скопјани се однесуваат како во Скопје да не владее коронавирусот. Убавото време ги наполни терасите на рестораните и кафулињата, особено во центарот на градот.

Најмногу гужва има на сончевите тераси, во Градскиот трговски центар каде што владее „тепачка“ за маса на сонце. Начекавме ваква слика: Семејство стрпливо чека да се ослободи една од масите за да седнат и да се напијат кафе. Се ослободува маса во најбараниот дел на терасите, оној кој гледа накај Жена парк, семејството седнува и келнерот ги станува со образложение дека масата е резервирана. Знак за резеврација никаде не стоеше на масата, а потоа келнерите ја дадоа на други луѓе.

Читајте подетално на Фактор тука.


Фото: В.Тануровски