За ништо на светот не ги предизвикувајте: Овие се најконфликтните хороскопски знаци

Постојат луѓе кои се навикнати на мирно решавање на работите и никогаш нема да влезат во спор за да ги бранат своите права. Но, има и такви кои се подготвени со забите и ноктите да ја одбранат својата теза.

Ако започнете спор со нив, треба да бидете подготвени на сè. Дури може и да се збогувате со вашето пријателство, ако сте пријатели

Кои се најконфликтните знаци на зодијакот - ајде да откриеме во следните редови!


Шкорпија

Со претставниците на овој хороскопски знак подобро е да не влезете во конфликт. Работата е што, тие се најагресивните знаци на зодијакот. За нив е исклучително тешко да одбијат да кажат нешто за време на спорот. Ако наидете на Шкорпија, треба да знаете дека тој никогаш нема да заборави. Шкорпиите се многу чувствителни на критика.


Лав

Ако навредите или нападнете Лав, подгответе се за одлучна одмазда. По природа, Лавовите се бранители и воопшто не го сакаат чувството на закана. И додека Лавот нема да биде навреден од ништо што би влијаело на Шкорпијата, тој ќе биде немилосрден за време на расправијата и во вербална престрелка може да ве погоди на најболното место.


Бик

Кога наидувате на расправија со Бик, тоа е како да се расправате со сите што ги сака и знае. Биковите се многу жестоки и крајно тврдоглави луѓе. Дури и да е во право, тој никогаш нема да го признае тоа. Друг недостаток е што не можат да зборуваат искрено за своите чувства, па дури и ако се многу навредени и лути, тие ќе речат дека се во ред.


Рак

Многу е тешко да се расправате со Ракови, бидејќи тие се многу емотивни. Тие можат да сфатат нешто на нивна адреса на еден поинаков начин и да започнат да страдаат, а тоа неизбежно ќе доведе до конфликт. Тие земаат сè на срце. Запомнете многу добро: Не очекувајте хармонично пријателство со Ракот по скандалот. Ракот може да ви прости, но никогаш нема да ја заборави навредата во душата!


Стрелец

Стрелците се уникатни луѓе затоа што секогаш се сигурни дека се во право. Стрелецот е многу агресивен во спорот: наместо тоа, тој ќе се обиде да го најде најлогичниот и лукав аргумент за да ве стави многу нежно на вашето место. Многу е тешко да се расправате со претставниците на овој хороскопски знак. Ним треба да им дадете звук и логички аргументи ако сакате воопшто да бидат сослушани. Во спротивно, тие ќе се држат до она што сметаат дека е исправно.


Овен

Овните се конфликтни лица. Тие ќе стојат до последната гледна точка. Претставниците на овој хороскопски знак не сакаат да бараат компромис и се екстремно вознемирени ако некој не го прифати нивното гледиште. Тие само ќе бараат да го продлабочат конфликтот и да не направат ништо за да го решат.


Водолија

Водолиите не се конфликтни личности кога станува збор за работи што им се навистина важни. Ако ги изнервирате, тие нема да започнат да врескаат, тие само ќе започнат да прават пасивно-агресивни коментари на вашата адреса и потоа ќе разговараат за тоа што се случува со нивните најблиски. Ако сè уште започнете расправија со Водолија, обидете се да најдете заедничка основа со тоа, не само обидувајќи се да ја докажете својата поента.


Јарец

Јарецот многу тешко се нервира. Не е тешко да се расправате, затоа што ќе бидете повеќе фокусирани на тоа како можете да постигнете меѓусебен договор, отколку да ја поддржувате вашата гледна точка. Претставниците на овој хороскопски знак веруваат во правила и логика и во вашиот спор со нив е подобро да се претстават разумни аргументи.  


Близнаци

Близнаците се толку зависни од другите луѓе што се подготвени за ништо да не се караат со оние што ги сакаат. Но, ако влијаете врз нивниот непосреден круг, треба да знаете дека можат да бидат многу агресивни. Само во таква ситуација тие се склони кон конфликт. Ако никој и ништо не им се заканува на нивните најблиски, тие можат безбедно да решат какви било проблеми.


Девица

Девиците се навредливи многу, но вината ги спречува да влезат во судир и да го докажат своето право. Ќе направат се за да го задржат мирот. Претставниците на хороскопскиот знак Девица не се агресивни и секогаш се подготвени да слушаат и да разберат што се обидуваат да го објаснат.


Риби

Рибите не сакаат да се расправаат со никого и не сакаат конфликт, но тие се толку чувствителни што можат да станат депресивни ако некој ги навреди. Затоа е најдобро со нив да се решат сите прашања спогодбено. Никогаш нема да преземат иницијатива да ја разјаснат нивната врска. Рибите имаат тенденција да се затворат и да го бараат проблемот во себе, дури и ако не се виновни.


Вага

Вагата делува доволно мудро и се опкружуваат со луѓе кои, се како нив, не сакаат вербални средби. Нивното единствено лошо е што може да потрае долго за тие да разјаснат што навистина чувствуваат. Овој хороскопски знак не зборува за своите чувства.