Жена која се почитува и сака себе си никогаш нема да се обидува да се омажи по секоја цена: Михаил Лабковски сурово и искрен

Михаил Лабковски е многу познат и популарен руски психолог, а доказ за тоа е тоа што на социјалните мрежи го следат над 4 милиони луѓе! Овој експерт има над 40 години искуство, а е специјализиран за машко-женски односи, но и за вообичаената конфузија кај човекот за тоа колку вреди и дали е задоволен од животот.

Лабковски е познат и низ цела Европа, пред сè благодарение на неговиот разбирлив, остар и ефикасен израз и стил на пишување и зборување што секој може лесно да го разбере и прифати. Понекогаш е сурово и премногу директно, но всушност е алатка за постигнување на целта да ѝ се разјасни на личноста како стојат работите, без да ѝ се понуди лажна надеж или привидна утеха.

Овој психолог често комуницира со својата публика и одговара на нивните прашања и дилеми, па неодамна на Инстаграм одговори на прашање за „совршените“ жени. Според Лабковски, тоа се оние жени кои пред сè се почитуваат себеси, а неговиот текст го препишуваме во целост.

„Ме прашаа каква треба да биде идеалната жена? Многупати сум го кажал ова - никој никому ништо не должи! Затоа, ќе го преформулирам ова прашање пред да одговорам. Затоа треба да гласи: „Што никогаш не би направила жена која се почитува себе си?“. Ова е мојот одговор!

Жената со висока самодоверба, која се сака и се цени себеси, никогаш нема да го направи следново:

** да бара одобрение од другите. Таа го прави само она што го сака: работи сè додека работата ѝ одговара, ја носи облеката што ѝ се допаѓа, се гледа со луѓе со кои се чувствува добро.

** да се споредува себе со другите - со пријатели, колешки, актерки, модели од социјалните мрежи... Единствената личност со која се споредувате сте вие ​​самите во минатото. Жената со висока самодоверба е свесна дека секогаш ќе има некој побогат, поуспешен, со погуста коса и подолги нозе и затоа едноставно не гледа смисла во споредба.

** да ги обвинува другите за своите проблеми. Жената со висока самодоверба не седи и чека некој да дојде и да ја спаси, таа сама се труди да си ги реши проблемите. Се разбира, таа знае и може да побара помош, но само ако навистина ѝ треба. Исто така, таквите жени со задоволство им помагаат на другите кога е потребно.

** не се обидува да се омажи по секоја цена. За самоуверените жени не е важно да имаат прстен на раката, туку да имаат почит и љубов во нивната врска. Печатот на хартијата за неа не е цел сам по себе, ниту пак раѓањето деца. Подготвена е да чека партнер кој е достоен за неа, а ако не го сретне, способна е сама да живее среќно.

** да ја префрла одговорноста за својата благосостојба на другите - на родителите, партнерите, пријателите или родените деца... Таа се потпира само на себе, на своите сили и ресурси.

** да биде финансиски зависна од некого. Жената која се почитува себеси е способна да обезбеди за себе. И мажите секогаш ќе ја почитуваат поради тоа; со што им дава до знаење дека е независна. Затоа таа никогаш не се среќава со нарцисоидни или себични мажи; таквите типови ги заобиколуваат финансиски стабилните жени.

Извор: zena.blic.rs