Знаци дека не сте заљубени: Едноставно не сакате да бидете сами

Порано или подоцна ова токсично чувство ќе ве направи несреќни

Да се ​​биде сам и да си сингл, навистина не е лесно. И не станува збор само за животот, социјалниот или финансискиот аспект да се биде сингл, туку за емотивната потреба да споделуваме, сакаме, љубиме. Многу луѓе остануваат во врски каде што не се среќни и во кои љубовта испарила само за да не останеме сами. Стравот од осаменост е моќен двигател на свесни и потсвесни постапки кои ја потиснуваат нашата суштина и нè спречуваат да пронајдеме среќа со тоа што ќе останеме со некого без да бидеме заљубени во него.

Кои се знаците дека не сте заљубени, туку едноставно не сакате да бидете сами?


Вие не знаете многу за вашиот партнер

Сте биле на неколку состаноци. Работите меѓу вас се убави, но површни. Всушност, тоа воопшто не ве мачи, ви одговара затоа што не сте сами. Но, ако тој детаљ не ве мачи, не сте заљубени. Ако бевте заљубени, ќе ве мачеше помислата зошто тој/таа не се открива пред вас повеќе. Не помалку вознемирувачко е тоа што вие самите не сакате да се откриете.


Наоѓате изговор за секоја негова лоша постапка

Обично лошите дела се црвено знаме на кое луѓето обрнуваат внимание кога размислуваат за сериозна врска. Како и да е, кога тие се очигледни за вас, но ги разоткривате со секакви изговори, тоа е затоа што се обидувате со се од себе да се убедите себеси дека вие тоа го заслужувате.


Вашата врска е површна

Кога некое лице е задоволство од површна врска, постојат две главни причини да се продолжи на оваа позиција - тој не е заљубен и се плаши од осаменост, претпочита да биде со некој наместо да биде сам, или мисли дека нема да најде подобар од неа , па страда од површна позиција. И во двата случаи не добивате ништо друго освен мизерија.


Луѓето постојано ве прашуваат што имате заедничко

Сè додека се импресионирани од околината, вие сте како ден и ноќ, но сепак не ја завршувате вашата врска, тоа е знак. Покрај тоа, ги забележувате и вашите разлики, но претпочитате да се преправате дека не постојат.


Се чувствувате непријатно околу него

Ако сте заљубени во личноста до вас, или веќе сте ја продлабочиле врската, сте се запознале, тогаш не треба да имате непријатности со него. Меѓутоа, ако  се чувствувате непријатно покрај него, тогаш дефинитивно нешто не е во ред со вас и вашата врска.


Паничите кога сте сами

Друг доказ дека се плашите од осаменост е ако чувствувате паника кога сте сами и ви треба помош. Поради ваквите моменти, вие претпочитате да останете во токсична врска наместо да бидете храбри, да останете сами на некое време и повторно да ја следите вашата среќа.


Една работа е доволна за да остарите заедно: Ова е клучно за среќен брак