Ѕвездениот портал се отвори: Подгответе се за промени и тензии, а еве што треба да направите за да ги остварите вашите желби

Се верува дека ѕвездениот портал за влегување во нова димензија на свеста се отвора три дена пред и три дена по денот на полната месечина. Месечината традиционално го претставува женскиот аспект кој е поврзан со плодноста, оплодувањето, растот и развојот.

Бидејќи полната месечина секогаш ги осветлува скриените, несвесни делови, неa и полесно да ги изрази потиснатите емоции од несвесното ниво.

Можеме да кажеме дека начинот на изразување традиционално се дели на типично машки и типично женски. Таквата енергична состојба е поврзана со длабоки согледувања или со интензивни чувства, тензии.

Учењето да се препознае и да се делува во согласност со фазите на Месечината традиционално се смета за основа на мудроста, поради можноста за согледување, градење и доживување на искуството што го нарекуваме живот на планетата Земја.

Полната месечина, исто така, претставува примач на фреквенции од Земјата и ги испраќа до универзумот во полн круг. Народниот обичај на полна месечина да се покажува банкнота во левата, високо крената рака, произлегува од примитивното верување дека полната месечина ги оплодува нашите желби. Магичните упатства се поврзани со важноста да се разбере дека Месечината буквално ќе ја поддржи вашата порака. Тоа значи дека тој ќе ја препознае и прифати вашата највистинска, најисконска состојба како ваша желба.

Покажете на полната месечина што сакате. Ако има страв во срцето, слабост во телото или неодлучност во умот, сега е време да го направите најдоброто - а тоа е да ги поддржите комуникациските односи во себе. Одлучете да започнете со себе.

Автор: Јелена Такач – Фејсбук, Atma.hr

Фото: freepik