1-ви април го носи ретрограден Меркур, а и останатите не се нешто подобри: Ова се 8-те најопасни денови во април

Ретроградното влијае на финансиите, љубовта, чувството за припадност, но и деловниот успех и парите

Најважната вредност во современиот свет е информацијата. Знаејќи кои денови во април се опасни, можете успешно да го планирате вашиот бизнис и да избегнете пречки.

Во април ќе има дури и опасни денови, односно речиси четвртина од сите денови во месецот ќе бидат неповолни. Ова е рекордна бројка во 2024 година, затоа бидете исклучително внимателни деновиве.

1 април - почеток на ретроградното движење на Меркур

Од 1 април 2024 година до 25 април 2024 година, планетата на комуникација, интелигенција и информации ќе биде во ретроградна состојба. Во овој момент може да се појават проблеми со меморијата, проблеми во работниот процес, во љубовта и воопшто во комуникациите. Во овој момент особено е важно да внимавате на деталите и да избегнувате да донесувате спонтани одлуки. Бидете внимателни во овој период, особено на 1 април - првиот и најопасниот ден на ретроградно движење на планетата.

3 април - Венера во врска со Нептун

На овој ден поголемиот број луѓе ќе бидат лишени од желбата за дипломатија и барање компромиси. Со голема веројатнос 3-ти ќе биде многу, многу неповолен ден за комуникација и нови познанства. Веројатноста да се сретнете со непријатна личност на работа или на улица, во продавница или на Интернет значително ќе се зголеми.

5 април – Венера преминува во знакот Овен

Првата куќа е одговорна за емоциите, изгледот, здравјето. На 5 април Венера ќе се пресели во првата куќа на хороскопот, што ќе предизвика остар излив на негативна енергија. Тоа многу ќе влијае на нашиот однос кон себе. Ако ви се чини дека, на пример, последните неколку недели џабе одите во теретана, тогаш не е така. Вашиот однос кон себе на овој датум нема да ја одразува вистинската суштина. Истото важи и за следните неколку недели.

8 април - целосно затемнување на Сонцето во Овен

Најопасниот и непредвидлив ден од април. Целосното затемнување на Сонцето е секогаш лошо, особено во знакот Овен. Ова укажува дека веројатноста за спонтани и неочекувани проблеми ќе се зголеми до крај. Астролози и експерти силно советуваат на овој ден да бидете многу, многу внимателни во сè без исклучок. Луѓето ќе носат лоши вести, негативност и лажни информации на овој ден. Верувајте му на здравиот разум и не потпирајте се на интуицијата ако не сакате да влезете во тешка ситуација.

10 април - Марс во врска со Сатурн

Овој ден ќе ја скрши нашата волја. Луѓето ќе ја изгубат мотивацијата. Желбата да се борите за вашата среќа може одеднаш да исчезне. Ова ветува намалување на профитот, губење на изгледите на работа и во бизнисот. На таков ден лесно е да го изгубите она што сте го граделе со месеци или дури со години.

11 април - Сонцето во врска со Меркур

Создавањето нови врски на овој ден дефинитивно нема да доведе до ништо добро. Меркур наспроти Сонцето нема да ви дозволи нормално да ги прифаќате критиките. Луѓето ќе престанат да се разбираат. Ова е ден на расправии, негативност, пцовки, расправии.

19 април - Меркур во врска со Венера

На овој ден, потребата на една личност за комуникација може нагло да падне. Ако некој престане да комуницира со вас, не брзајте да одговорите на истиот начин. Само седнете и почекајте да помине 19 април и Венера и Меркур да престанат да се борат за правото да ја поседуваат нашата душа и тело. Ова е исто така многу сериозен замор и враќање на болеста, влошување на благосостојбата.

30 април - Марс се пресели во Бик

Во Бик, Марс се чувствува крајно негативно. На 30-ти април и во следните неколку недели, може да ја изгубиме нашата желба да ги постигнеме нашите цели и желби. Наметливоста ќе биде заменета со очај и мрзеливост. Ова е најнеповолниот период за склучување важни зделки и решавање на правните проблеми.

Позитивно е што само два настани ќе имаат долгорочни последици - транзитот на Венера во Овен и транзитот на Марс во Бик. Преостанатите денови ќе бидат крајно неповолни, но нивната енергија брзо ќе исчезне.

Извор: glossy.rs