10 парчиња облека, кои не треба да ги носите на работа во летниот период

Низ летните месеци често се обидуваме да ја победиме горештината. Има повеќе правила на службено облекување кои мора да се почитуваат, иако температурата е 40 степени.

Начинот на облекување може да влијае на односите на претпоставените и колегите кон вас. Истражувањето на „OfficeTeam“, на пример, покажува дека, 80% од шефовите не би вработиле службеник, кој се облекува несоодветно.

Еве кои 10 парчиња облека не треба да ги носите на работното место, во текот на летниот период:

1. Маички со тенки ракави

2. Премногу кратки здолништа, што ги откриваат колената

3. Кратки панталони

4. Облека која е наменета за плажа

5. Маички без прерамки

6. Чорапи со сандали

7. Прекратки и разголени фустани

8. Очила за сонце во канцеларија

9. Проѕирни маички

10. Ракопчани блузи