10 тајни за долг и хармоничен брак

Успехот е во партнерството

Успехот во бракот не е универзална вредност за сите луѓе во светот. Да беше толку лесно, немаше да има развод! Но, постојат неколку мали тајни кои ги воодушевуваат многумина кои ќе го погодат вистинскиот партнер во вистинско време. Еве што е најважно за успешен и среќен брак, според нив:


1. Изберете партнер со кого споделувате вистинска страст, но и со кого имате одлично пријателство. Лицето со кое можете да разговарате на многу различни теми и кое е  искрено.


2. Дали е поважно да се биде во право или да се биде среќен? Избегнувањето спорови и кавги е од суштинско значење за одржување на односите. Борбата за превласт убива односи.


3. Почитувајте ги предностите на другиот Многу е лесно да се исфрустрирате ако партнерот не го забележува вашиот труд или вашата нова фризура. Дури и миењето валкани садови во мијалникот понекогаш е за пофалба!


4. Грижете се еден за друг. Ова не само што ќе ви помогне да останете во добри односи, туку и во добро здравје. Стресот во семејството е докажано дека предизвикува значителна штета на целокупното здравје, затоа осигурете се дека правите сè што е во ваша моќ за да се чувствувате добро.


5. Танцувајте! Не престанувајте да се забавувате, без разлика дали поминале 10, 15 или 20 години од вашиот брак! Танцувањето не е само за деца, туку и за возрасните. Потсетете се колку ви било забавно пред неколку години, уживајте во танцувањето и сега.


6. Исто така, потсетете се зошто се заљубивте. Размислете за работите што ви го привлекоа вниманието и што ве натера да го задржите за себе.


7. Секогаш споделувајте како се чувствувате, без разлика дали е добро или лошо. Никој не е телепат, освен ако немате развиено шесто сетило, не може да разбере лицето од другата страна што доживувате, ако не споделите со него.


8. Слухот е многу важен. Покажувањето грижа за меѓусебните проблеми и вклучувањето на нив како семејно значење е важно за зајакнување на односите и врските. Желбата да се работи заедно е сведоштво за реципроцитет и посветеност.


9. Одвојте си време само за себе. За успешен брак, сепак, важно е да не ја заборавате вашата личност. Единственоста не треба да се губи некаде во заедничкото, семејството. Не само што е добро за вашиот дух да поминувате време сами со себе, туку и ви дава можност за повеќе разговори.


10. Бракот е партнерство, а не само врска. Не само едниот треба да биде одговорен, туку и двајцата. Синхронизацијата меѓу двајцата е многу важна. Бидете со отворен ум, секогаш размислете за она што го зборувате и го правите во име на одржување на мирот во вашиот мал свет.