,

10 важни лекции на кои не научи Миранда Хобс

Миранда Хобс отсекогаш била најрационалната личност во „Сексот и градот“ и жената со која најлесно би се идентификувале. Балансирајќи помеѓу работата и врските, а подоцна и со своето семејство, таа беше многу директна и никогаш не ги стави мажите пред неа, како нејзините останати пријателки.

Тоа е причината зошто ние изложивме 10 лекции на кои нè научи оваа легендарна ТВ-личност која нема лесно да заборавиме:

1. Не согласувајте се на сродни стереотипи


2. Не очајувајте по мажите


3. Бидете директни со мажите


4. Не извинувајте се за својот успех


5. Не дозволувајте друштвото да ве стави во калап


6. Бидете тоа што сте.


7. Секогаш знаете како да ги процените луѓето


8. Искористете ги стереотипите во своја корист


9. Бидете искрени со пријателите


10. Бидете искрени со себе си