3 модни трендови кои ќе останат во 2020 година

Трендови кои ќе останат актуелни следната година

Модните  и тековните трендови за убавина за 2020 година веќе ги истакнуваат „диктаторите“ во светот на модата. 

Веќе е објавен годишниот извештај на Pinterest за првите 100 во трендовите кои ги инспирираат нашите животи. Според ова социјална мрежа, во светот на секојдневната мода и убавина има 3 главни трендови кои ќе останат валидни и следната 2020 година.


Сјај за усни и молив за усни

Мат боите за кармин се историја. Новата година ќе биде обележана со постојано менување на модниот тренд кој циклично се враќа на модното поле.


Најактуелни ќе сјајот за усни и молив за усни. Овој тренд од 90-тите секогаш наоѓа начин да се појави повторно. Така ќе биде и во 2020 година. Изберете ја омилената деликатна боја и обојте ги усните во неа. Бидете сигурни да го потенцирате прегледот, како и да додадете сјај на повеќе сензација на усните.

Накит за коса

Накитот не е само за нашето тело. Сега тие можат и широко да ја покриваат нашата коса за да ја истакнат нејзината убавина и женственост.


Во 2020 година, не заборавајте да ги украсите вашата коса,со додатоци со многу бисери, сјајни, материјали и камења. Овој моден тренд ќе остане одржлив во наредната година.

Ластици обложени со материјал

Една од заборавените додатоци од крајот на минатиот век се врати и е тука. Станува збор за ластик кој е обложен со ткаенини што секоја девојка ја имаше во 80-тите и 90-тите години.


Во 2020 година ќе ги гледате сè почесто на штандовите на продавниците. Не ги поминувајте, бидејќи овие ластици ќе бидат дел од модните трендови следната година.