5 начини да му покажете на партнерот дека вашите чувства кон него се силни

Постојат зборови кои имаат неверојатна моќ, особено кога се зборува од срце. Зборови како „Те сакам!" Кога нашата врска е на почеток, ние сме заљубени и сакаме да ги покажеме нашите емоции на нашиот партнер, во нас има хаос што нè спречува да ги покажеме на најдобар начин. Еве што можете да направите:


Изградете силно пријателство

Вистината е дека добратаљубовна врска не се гради за неколку месеци. Бара заедничка љубов, доверба и почит. Создавањето цврста основа како пријатели кои споделуваат сè е неопходно, особено за сексуално задоволство. Тоа е посебен чин во кој му дозволуваме на другиот и ние да се прифатиме. Да се ​​дружите со партнерот е друго ниво на среќа. Безбедноста нè тера да сфатиме дека другиот има најчисти намери кон нас. Ова, од друга страна, предизвикува нашите тела да го ослободат љубовниот хормон - окситоцин. Тоа има врска со емпатија и доверба. Пријателите не бараат секс. Ним им треба признание, разбирање.

Поврзете се преку моќта на храната

Има нешто навистина посебно во врска со личноста што ја сакате, уживате кога подготвувате храна за вас. Подготвувањето на храна со љубов е вистински чин на љубов, со кој можете да ја покажете својата половина од своите силни емоции. Храната секогаш ги поврзува луѓето. Дури и ако не можете да готвите, сè уште можете да направите за да ја изненадите вашата сакана личност. Времето кога јадете во ресторан може да биде извонредно. Ако тој готви за вас, не заборавајте да ги цениме неговите напори.

Не кријте ја својата ранливост, стравови

Секој има лична приказна. Некои се потешки за споделување затоа што мислиме дека нашиот партнер може да се откаже од нас ако ги слушне. Стравувањата се бариери кои не спречуваат да имаме среќна врска. Затоа е важно да ги надминеме со споделување или постапување како слушател на нашата половина. За да можат нашите односи да бидат стабилни, треба да ја прошириме ранливоста. Со споделување со другите за што не загрижува, покажуваме колку е важна оваа личност за нас затоа што му веруваме.

Бидете емотивно достапни

Проблемот со некои односи што не можат да се развијат и да постават цврста основа е тоа што едниот или обата партнери се емотивно недостапни. Интимните физички гестови се моќен начин за комуникација на вашите чувства. На пример, гушкање, бакнување, се форми на физички гестови кои се неопходни во врските. Интимните физички врски се моќен начин за комуникација на вашите чувства.

Се чувствуваме сакано кога ќе се допреме. Затоа, секој пат кога сакате да ја покажете вашата емоционална блискост со вашата сакана личност, не заборавајте да го сторите тоа. Така и тој ќе ве опушти, разбирајќи ги вашите емоции што ги доживувате за него.

Те сакам!

Краток и јасен начин да ги кажете своите чувства. Но, не брзај. Не станува збор за играње со партнерот, туку да му дадете време целосно да одговори на вашите емоции. Во спротивно, може да се најдете во незгодна ситуација кога не ја слушате истата работа. Дотогаш, следете ги чекорите погоре за да му ја покажете својата љубов.