5 најопасни датуми во декември 2023 година: Еве од што најмногу треба да се плашите

Проверете на кои датуми треба да бидете особено внимателни

4 декември – Венера преминува во знакот на Шкорпија

Првиот опасен настан е транзитот на Венера од Вага до Шкорпија. Самиот ден ќе биде крајно неповолен. Астролозите веруваат дека најголемата закана ќе биде за нашата благосостојба. На овој ден внимавајте да не се разболите, а можни се и повреди. Исто така, на 28 декември ќе владее истата енергија, па бидете внимателни.

13 декември - почеток на ретроградното движење на Меркур

Ретро Меркур секогаш следи низа од неочекувани настани, што значи само едно - проблеми со пари, работа и образование. Нашата меморија ќе работи многу лошо овој ден, исто како и нашето внимание. Не трошете пари на 13-ти и не сметајте на туѓа помош. Бидете исклучително внимателни во сè и не давајте празни ветувања никому. Меркур ќе биде ретрограден до 2 јануари следната година.

22 декември - зимска краткоденица и спој на Сонцето и Меркур

Зимската краткоденица е најтемниот ден во годината. Повеќето луѓе ќе имаат многу малку енергија или многу малку ќе сакаат да направат било што. Многу е добро ако овој петок ви е слободен ден. Ако не, тогаш не преоптоварувајте се со работа и активности. Спојот на Сонцето и Марс не прави импулсивни и агресивни. Бидете љубезни со луѓето и не избрзувајте со заклучоци. Ова е најопасниот ден од декември.

28 декември - спој на Меркур и Марс

Меркур и Марс во врска еден со друг секогаш носат хаос. Бидете исклучително внимателни во апсолутно сè - од работа до возење. Во денови како 28 декември, во никој случај не треба да се прави нешто што би можело да ви наштети на било кој начин, дури и индиректно. Овој ден не е поволен за започнување никаков бизнис, инвестирање, склучување зделки. Одложи сè за следните неколку дена.

29 декември – Венера преминува во знакот Стрелец

Венера ќе се пресели во Стрелец на 29 декември, но ова не е ништо подобро од нејзиниот престој во Шкорпија. На 29-ти не очекуваат проблеми со интелектуалните способности. Донесувањето одлуки и процесите на размислување ќе бидат тешки. Венера ќе остане на оваа позиција до 22 јануари следната година.


Извор: glossy.rs