Браво девојче: „Дара од Јасеновац“ во трка за оскар

Играниот филм „Дара из Јасеновац“ сè уште е во трка за престижната награда на Американската филмска академија - Оскар!

Американската академија за филмска уметност и наука објави листа од дури 366 филмови кои се соодветни кандидати за разгледување на најдобриот филм во годината, достигнување што ќе добие Оскар на 25 април, за време на 93-тата престижна церемонија на доделување награди .

Според порталот terminal.com, филмот од Србија е на списокот на филмови кои ги исполниле условите да бидат номинирани за престижната награда. Номинациите ќе бидат познати во март.


Foto: Profimedia

Извор: агенции


Може да ве интересира:

„Дара од Јасеновац“ ќе ја напушти трошната куќа: Доби понуда која не се одбива