Бурек кој секогаш успева...а подобар е од секоја пекара
Денес, неделно со вас споделуваме идеја за ручек. Превкусен бурек.
Се што ви треба е:
-500 гр тенки кори за бендер
-350 гр мелено месо по избор
-2 главици црвен кромид
-сол
-бибер
-масло и вода за да се натопат корите
Подготовка:
Исечкајте го црвениот кромид и пропржете го во тава со малку масло.
Додадете го месото и динстајте околу 15 минути.
Добро посолете и побиберете
Во сад подгответе вода измешана со масло.
250 ml вода и 50 ml масло
Плехот за бурек подмачкајте го со масло и на дното ставете 3 кори.
Остатокот од кората искинете го на парчиња и наредете ги, а потоа посипете ги со вода и наизменично додавајте го месото додека не ги потрошите сите кори и месо.
(оставете малку вода да се премачка одозгора)
Кога ќе го искористите сето тоа, преклопете ги останатите кори од дното и посипете ги со преостанатата вода.
Печете околу 40 минути на 180 степени.
Кога ќе се испече, обрнете го и по 15 минути исечете го на парчиња по ваш избор.
Пријатен апетит.
фото: јутјуб принтскрин