Бустерот не е исто како третата доза: Српска докторка открива во што е разликата и која вакцина да се избере

Претседателот на Националниот експертски комитет за имунизација вели дека целта сега е да се поттикнат помладите генерации да се вакцинираат

Проф. Д -р Љиљана Марковиќ Дениќ, претседател на Националниот експертски комитет за имунизација во Србија, за РТС вели дека засега нема податоци за профилот на невакцинирани лица и забележува дека засилувачката доза на вакцината е онаа дадена по шест месеци, а дека третата доза е онаа што ја примаат лица со ослабен имунитет, најмалку 28 дена по втората доза на вакцина.

Марковиќ Дениќ посочи дека Националниот експертски комитет е формиран пред многу години, а сега доби целосно значење со оваа пандемија.

Детали читајте на Фактор тука.