Чудна кампања која воодушеви многумина: За Денот на вљубените, крстете лебарка со името на вашето поранешно момче и испратете му ја

Кампањата на зоолошката градина во Торонто нуди опција да се именува лебарка по поранешна љубов и да се испрати сертификат по електронски пат.

Зоолошката градина во Торонто започна кампања во која незадоволните луѓе, кои ја напуштиле врската или биле отфрлени, можат да именуваат бубашваба во чест на некој со кој не го поминуваат Денот на вљубените.

Ова е првпат зоолошката градина во Торонто да ја води оваа кампања за оваа пригода.

- Можностите за именување не се ограничени само на бившите - можете да ги именувате бубашвабите по вашиот шеф, поранешен пријател, роднина или кој било друг што ве „малтретирал“, изјави за CTVNews Conservancy, Келси Гудел, координаторка за ангажман на донатори и раководство во зоолошката градина во Торонто. . 

За да именуваат бубашваба, жителите на Торонто можат да се вклучат онлајн и да изберат „Посвети ја својата донација“, да изберат „Во чест“ и да го пополнат празното место за да дадат име по свој избор. Откако сè ќе се пополни, ќе има опција да ја испратите картичката преку е-пошта до тоа лице или да испечатите дигитален сертификат за да си го доставите.

За да се реализира ова, потребно е да се плати минимална хуманитарна донација од 25 долари.

– Сакавме да им понудиме нешто на луѓето кои можеби ќе сакаат да го прослават Денот на вљубените на поинаков начин – рече Годел.

- Како што е кажано, зоолошката градина во Торонто и грижата за дивиот свет во зоолошката градина во Торонто ги почитуваат сите суштества - големи и мали. Бубашвабите играат многу интегрална еколошка улога во нивните домови во дождовните шуми, помагајќи да се разбие шумскиот отпад и животинската фекална материја и да се обезбеди храна за другите животни, пренесува toronto.ctvnews.ca.

Иако Зоолошката градина нема да ги сподели сите имиња на бубашваби на крајот од кампањата, Годел рече дека ќе ги сподели најпопуларните.

- Лани имавме повеќе Кајли и Џеф.


Фото: Фреепик/unsplash

Извор: информер