До кога ќе имаме пријатно топло време: Еве што вели прогнозата

Нашата територија  и во следните десетина денови ќе се наоѓа под влијание на топла воздушна маса која продира од југ (северните предели на Африка), и истата ќе условува температури кои се значително над просекот за овој дел од годината. 

Во следниот период преку ден температурите ќе бидат дури за околу 10 степени повисоки од нормалните.

Подетално читајте на Фактор тука.