Доколку се расправате со вашиот партнер во изолација: Петминутно правило може да ви ја спаси врската

Колку и да сакате да поминувате време со партнерот, не е лесно некој да ве ограничува во домот, така што нервозата често пати избувнува во форма на кавги.

Ако се расправате со вашата сакана личност почесто за време на изолацијата, може да помогне пет- минутното правило за кое се зборува на Инстаграм од влијателната инфуенсерка Грејс Хазел, а ги советува и мажите и жените.

Тоа е едноставна вежба за комуникација, каде секој има пет минути да каже како се чувствува (без да ја нападне другата личност). Грејс тоа го нарекува „ненасилна комуникација“.


Повеќе на оваа тема прочитајте на Машки магазин