Драма во семејниот дом, вознемирени се сите: Што се случува со здравјето на Саша Ковачевиќ

Состојбата на Саша Ковачевиќ ги загрижи семејството и пријателите и самиот пејач

Саша Ковачевиќ, кој во саботата итно беше примен во Ургентниот центар, замина дома, но со препорака да се пријави за неколку дена. Здравствената состојба на пејачот се уште не е одлична и бара постојано следење.

- Саша повеќе не е во болница. Тој замина дома со совет од лекар. Тој е фино и културно момче, сите имаат само пофални зборови, а и самиот призна дека не се грижи доволно за себе. Веруваме дека се ќе биде во најдобар ред и дека на прво место ќе се стави себеси - вели близок пријател за Курир.

Да потсетиме, пејачот првиот ден од викендот во здравствената установа дојде видно слаб. По проверка на крвната слика, лекарите заклучиле дека резултатите не се одлични.

- Го видов Саша кога дојде. Изгледаше лошо. Веднаш му го отвориле досието и го испратиле на распит. Врз него се направени детални анализи. Крвната слика не е одлична и лекарите расправаат дали да го задржат во болница за време на викендот или да се пријави во понеделник. Тоа го слушнав кога коментираше - изјавил извор од местото на настанот во саботата.