Фатална црвенокоса љубовница: Која е Назл Сенем Унал од серијата „Трите сестри“

Врз основа на бестселерот на прославената авторка Клал Ајдна, создадена е трогателна романтична драмска серија, во режија на Еда Тексоз и продуцентската куќа Surec, додека сценариото го напишаа Бетул Јагсаган, Нилуфер Озчелик и Севги Јилмаз.

Актерката Назл Сенем Унал во серијата „Три сестри“, има прилично неблагодарна позиција. Таа е родена на 22 мај 1991 година во Бурса.


Актерката Назл Сенем Унал во серијата „Три сестри“ ја игра Мине, атрактивна и фатална црвенокоса љубовница, односно жена која е меѓу два огна. 

Таа е една од главните антагонисти, онаа која е етикетирана како љубовница. Имено, таа се заљубила во богатиот наследник Сомер пред да влезе во неговиот живот Туркан, неговата сегашна сопруга. Тој мора да се ожени со неа бидејќи таа била избор на неговата мајка и во сите нејзини карактеристики идеална за него.


Но, пред да се прослави со улогата на фаталната црвенокоса љубовница, Назл Сенем Унал имаше црна коса. Актерката е впечатлива по кадравата коса, а на социјалните мрежи можеме да видиме дека ѝ прилегаат други бои на коса. 


Имено, таа се заљубила во богатиот наследник Сомер пред да влезе во неговиот живот Туркан, неговата сегашна сопруга.


Морал да се ожени со неа бидејќи таа била избор на мајка му и во секој поглед идеална за него. Мине страда поради тоа, но Сомер и покрај тоа што е во брак, не ја прекинува врската додека не дознае дека љубовницата го лажела и му работела зад грб. Гордиот Сомер тоа го избодело како бодеж и поради тоа решава да ја прекине нивната љубовна врска. Оваа пред се театарска актерка нема толкаво искуство во серии и филмови, а според турските медиуми нејзиното време допрва доаѓа. 


Не одлучила да глуми како дете, туку студирала физика. Кога се откажала од студиите се посветила на маркетингот, односно работела во рекламна агенција, а потоа решила да студира глума. После тоа извесен период живеела во Велика Британија за да го усоврши англискиот јазик, а кога сето тоа го пребродила се посветила на љубовта која ја открила дури во дваесетите.