Формирање на здрави животни навики уште од мали нозе: Возење велосипед и тротинет- за ден без автомобили

Секојдневно возење велосипед = здравје за секое дете

Помалку возила = повеќе чист воздух

Автомобилот ќе те разболи = велосипедот ќе те оздрави

Велосипедите ни даваат лек за цел еден век.

Децата од приватните градинки „Светот на Колорес“ обележаа ден без автомобили, возејќи велосипеди и тротинети во парк. За секоја пофалба е тоа што тимот на оваа градинка се труди секојдневно да најде интересни активности кои формираат здрави животни навики уште од мали нозе кај децата.


Пешачењето, трчањето, возењето тротинет или велосипед - имаат корист кај децата за развој на менталното здравје, како и подобрување на физичката кондиција.

Покрај тоа е забавно! 


*пр објава