(ГАЛЕРИЈА) Љубовта на Тито и Јованка Броз

На денешен ден пред 40 години почина доживотниот претседател на Социјалистичка Федеративна Република Југославија Јосип Броз Тито (1892-1980). Првата Дама на Југославија, неговата сопруга Јованка Броз, претставуваше модна икона во тоа време.

Љубовта меѓу Тито и Јованка ќе остане засекогаш запаметена. Во продолжение неколку нивни заеднички фотографии.