ФОТОГРАФИИ ОД ЕДНИ УБАВИ ВРЕМИЊА: Кога македонската музика беше на пиедестал

Ретро фотографии од македонската музичка сцена. Доминираат насловни страни од ревијата „Екран“ и од енигматскиот забавник „Котелец“, но и постери од детското списание „Наш свет“. Како изгледале пејачите во 80-те и во 90-те години на минатиот век погледнете во продолжение.

Легендарниот македонски состав „Леб и сол“ во 1981 година

Маја Оџаклиевска на насловната страна на „Котелец“ во 1982 година

Постер со Јован Јованов во „Наш свет“ во 90-те кога ја предводеше групата „Магија“

Андријана Јаневска и Марјан Стојановски во „Наш свет“ во 2000 година кога го снимија дуетскиот рефрен „Љубов ти е адреса“

Ристо Самарџиев со статуетка од манифестацијата „12 Величествени“

Оригиналниот состав на бендот „Нокаут“

Беа ексклузивци на иста продукција: Каролина Гочева и Тоше Проески

Олгица Христовска, Мирко Митревски и членовите на „Нулта позиотив“ и „Октавијан“ на насловна на „Екран“