Големи промени на повидок: Како полната месечина која започна на 27 ноември влијае на секој хороскопски знак?

Многумина ќе добијат неочекуван успех, но ќе има и проблеми

Овен

Меркур во Стрелец ќе ве поттикне да „истражите повеќе вистина“. Во исто време, сонцето и месечината се во Сатурн, што може да ве мотивира да се соочите со вашите стравови и да го разјасните вашиот духовен пат. „Ова е време да застанете, набљудувате и разјасните сè“, велат астролозите.

Бик

Меркур во Стрелец ќе ве натера да ги преиспитате вашите верувања и да ги преиспитате фактите. Сонцето и Месечината исто така ќе бидат во квадрат во Сатурн во вашата единаесетта куќа во ова време, што може да доведе до проблеми со пријателите. Сепак, не дозволувајте тоа да ве одврати од „негување автентични врски“, бидејќи ова е време да „изјавите според кои вредности живеете“.

Близнаци

Меркур во Стрелец сигурно ќе поттикне сериозна потрага по вашиот идентитет. Во меѓувреме, со Сонцето и Месечината да бидат во квадрат во Сатурн во вашата десетта куќа, очекувајте некои кармички лекции во вашата кариера и јавниот имиџ. Стремете се кон автентичност и одговорност во вашите професионални активности. Ова е време да имате детална одговорност за вашите поголеми цели во животот.

Рак

Меркур во Стрелец сигурно ќе инспирира внатрешно истражување на вашата личност. И со Сонцето и Месечината во иста куќа со квадратура на Нептун, вашите верувања и повеќе учење може да се стават под микроскоп. Ако ги поддржувате верувањата на многу влијателни луѓе во вашиот живот, можете да бидете сигурни дека ќе бидете на патот кон успехот. Прифатете дисциплиниран пристап кон духовниот раст.

Лав

Ова е периодот кога ќе работите на зајакнување на социјалните врски. Сепак, треба да бидете внимателни бидејќи може да дојде до недоразбирања кога Меркур ќе бидат во квадрат во Нептун, а месечината и сонцето на квадрат Сатурн во вашата осма куќа. Стремете се кон транспарентност во вашите односи. Овој пат може да донесе шокантни информации за пријателите кои интуитивно сте ги испрашувале.

Девица

Девиците ќе се чувствуваат како целиот нивен живот да е изложен на јавноста. Но, тоа нема да им пречи, бидејќи Меркур во Стрелец ќе им помогне да ги поттикнат нивните амбиции. Сепак, внимавајте да не се стремите кон нереални цели бидејќи Меркур квадратот на Нептун во вашата седма куќа може малку да ја искриви вашата реалност. Прифатете одговорност и јасност во вашите односи. Ова е период кој треба да се води со интегритет.

Вага

Меркур во Стрелец ќе го инспирира знакот да продолжи со интелектуалниот развој. Можеби ќе бидете изненадени од „ненадејни промени“ кои би можеле да предизвикаат анксиозност. Вашите дневни рутини исто така може да бидат нагласени додека сонцето и месечината на Сатурн влегуваат во иста куќа, но сè ќе биде добро сè додека успеете да одржите рамнотежа помеѓу интелектуалните определби и практичната благосостојба. И ако има една позиција која знае нешто или две за рамнотежата, тоа е Вагата.

Шкорпија

Меркур во Стрелец може да поттикне некои длабоки разговори, но кога разговорот ќе се претвори во пари, најдобро е да се повлечете. Во меѓувреме, „кармичките лекции за креативност и самоизразување“ се многу можни бидејќи месечината и сонцето се во Сатурн во вашата куќа на задоволството.

Стрелец

Меркур во Стрелец ќе иницира отворена комуникација со другите. Сепак, може да се појават недоразбирања бидејќи Меркур ги става на квадрат Нептун и Сонцето и Месечината на квадрат Сатурн во вашата четврта куќа на домот и семејството. Наместо да започне емотивно наполнети разговори кои можат да се избегнат, експертот повикува да се искористи овој период за „изградба на нови семејни основи и традиции“.

Јарец

Меркур во Стрелец може да ги инспирира Јарците да се кренат за да ги извршуваат своите интелектуални определби, но астролозите предупредуваат дека може да има недоразбирања. Стремете се кон јасност во вашите секојдневни интеракции. Вистинско време е конечно сето она што сте го замислиле да го претворите во реалност.

Водолија

Овој период ќе ве инспирира да почнете да ја изразувате својата склоност кон уметноста. Сега е време вашата креативност да излезе на површина. Сепак, прашањата за финансиите и самодовербата исто така може да бидат релевантни, бидејќи се очекува сонцето и месечината да ја осветлат вашата втора куќа на пари и материјални добра.

Риби

Меркур во Стрелец сигурно ќе поттикне сериозна интроспекција и ќе им помогне на Рибите да се запрашаат кои се тие навистина. Ако сте искрени со себе и со другите, лесно ќе успеете да се подобрите и да станете најдобрата верзија од себе.


Извор: glossy.rs