И чантата и е посебна: Меган Маркл ја носеше на своите последните кралски должности

На последните кралски обврски на Хари и Меган Маркл сите погледи беа свртени токму кон нив. Таа беше облечена во смарагдно зелен фустан со шешир во истата боја,  со кој успеа да го привлече вниманието на сите и некако го засени имиџот на Кејт.

Тогаш критичарите размислуваа за деталите за нејзината облека. Најсилен впечаток остави ташната на Меган.Таа е изработка на Gabriela Hearst  и е со заоблена форма во темно зелена боја. Моделот се вика Demi Bag и е изработенa од сатен. Добро е да се спомне, дека зборуваме за помладата верзија на познатата чанта Nina Бag. Името Нина е почит кон легендарната американска џез-пејачка и активистка Нина Симон.Секоја чанта се произведува во ограничени количини и е достапна само по специјална нарачка.