Имиња кои привлекуваат богатство, ги носат децата на милијардерите: Едно масовно им го даваат Балканците на своите деца

Необични имиња кои привлекуваат пари, а ги носат и децата на милијардери

Веруваме дека скоро секој иден родител веќе има однапред список со потенцијални имиња за нивните наследници. Секое име е убаво на свој начин и со себе носи одредена симболика, но има и такви од кои многу луѓе се срамат.

Меѓутоа, кога станува збор за тие малку луди идеи, се издвојува и ова - веб-страницата HushHush.com спроведе внатрешно истражување врз основа на јавно достапни информации и создаде листа од 10 имиња за момчиња и девојчиња кои ги имаат најбогатите луѓе во светот - не милионери, туку милијардери!

Ги прегледале имињата на списоците на милијардери и утврдиле дека според податоците на веб-страницата CEOWorld.biz, меѓу 500-те најбогати луѓе во светот има најмногу луѓе со имињата Џон и Дејвид (или Давид). Кај богатите жени најчесто име е Мари и варијантите Марија и Мери, како и Џуди (и Џудит), пишува Еспресо.

Ова се имињата на милијардерите за бебиња…

Машки имиња: 

Џон/Џонатан/Џони - (John/Jonathan/Jonny)

Дејвид/Дејв/Давид - (David/Dave)

Томас/Томи/Том - (Thomas/Tommy/Tom)

Ванг - (Wang)

Бил/Били - (Bill/Billy)

Чарлс / Чарли - (Charles/Charlie)

Мајкл/Мајк/Мајки - (Michael/Mike/Mikey)

Роберт/Роби - (Robert/Robbie)

Мухамед/Мохамед  - (Mohammed)

Џим/Џими - (Jim/Jimmy)


Женски имиња: 

Мари/Марија/Мери - (Marie/Maria/Mary)

Џуди/Џудит -  (Judy/Judith)

Софија/Софи - (Sofia/Sofie)

Ен/Ана/Ани - (Ann/Anna/Annie)

Викторија/Вики - (Victoria/Vicky/Tori)

Елизабета/Бет/Лизи - (Elizabeth/Beth/Lizzie)

Абигејл/Аби -(Abigail/Abby/Abbie)

Ким – (Kim)

Мекензи - (MacKenzie)

Кирстен – (Kristen)


Фото: фреепик

Извор: HushHush

Ова се најчестите имиња кои родителите им ги давале на бебињата во Македонија лани: Едно е со убедливо водство