ИСПЛИВА ИНТЕРВЈУ ОД ПРЕД 54 ГОДИНИ, А ПОРАДИ НЕГОВИТЕ ЗБОРОВИ СИТЕ СЕ ВО ШОК - еве што мислел Чарлс за изборот за идна кралица

Се појави интервју на кралот Чарлс III (74) од 1969 година. Домаќини беа водителите Клиф Мишелмор и Брајан Конел, а сето тоа се случи пред Чарлс официјално да ја добие титулата од принцот од Велс.

Тема на разговор биле, меѓу другото, неговата идна сопруга и бракот.

- Дали мислите на дамата со која треба да се ожени принцот од Велс? Дали сепак треба да биде член на кралското семејство или дама со титула - го прашале Чарлс, а тој им одговорил:

- Па, претпоставувам дека можете да видиш дека е ужасно тешко затоа што морате да запомните дека кога се жениш на моја позиција, се жениш за некој кој еден ден би можел да стане кралица и треба многу внимателно да избираш. Мислам, кој може да ја исполни таа улога. Повеќе на Фактор.мк