„Јас не сум тој што го направи масакрот на 3 мај“: Таткото на Коста повторно шокираше во судница - Од угледно семејство сум, не треба да одам во затвор

Во Вишиот суд во Белград, родителите на убиените деца во основното училиште „Владислав Рибникар“ имаа можност за прв пат да му постават прашања на таткото на тринаесетгодишникот кој во мај уби девет негови врсници и еден чувар на 3 мај минатата година.

- Воспитан сум, пораснав во угледно семејство. Жал ми е за тоа што се случи, но мислам дека тоа не е моја вина, не го направив тоа!

Ова денеска, како што неофицијално дознава Курир, на распитот го изјавил таткото на момчето-убиец што на 3 мај минатата година уби девет ученици и обезбедување во основното училиште „Владислав Рибникар“. 

Повеќе за информацијата прочитајте на Фактор.