Како најбрзо да направите гриз? 3 состојки и 3 минути работа за најслатко задоволство
Фото: youtube/kuhaj i peci
Како брзо и лесно да подготвите гриз сварен во млеко, омилената слатка закуска од детството на сите нас?
Оваа евтина домашна закуска спаѓа во слатките оброци кои се прават во само неколку чекори и од само три состојки.
Најважно е постојано да се меша за време на готвењето за да не се формираат грутки и да не загори, а тоа е, повеќе или помалку, сета мудрост!
Како да заготвите гриз во млеко?
Состојки:
500 мл млеко
шеќер по вкус
Подготовка:
Истурете го млекото во тенџере и ставете го на шпорет да зоврие, а потоа намалете ја топлината.
Додадете шеќер и гриз, па вратете го на шпорет и варете со постојано мешање.
Мешајте додека смесата не стане густа и без грутчиња.
По желба можете да изрендате чоколадо над гризot, да додадете цимет, шарени трошки, суво овошје...
Извор: glossy.rs
*пр-објава