Како реагира Бикот, Девицата и Јарецот на домашна изолација

Не секој реагира на домашната изолација исто. Затоа вашиот хороскопски знак може да ви даде идеја како да се справите со здодевноста, нервозата или вознемиреноста


Бик (20,4 - 20,5): Опуштете се на најдобар можен начин

За Биковите, останувањето дома е сон. Не треба многу да се забавуваат; сè додека имаат добра книга, удобна фотелја или омилена телевизиска серија, задоволни се.
Затоа, одвојте време да си ги дозволите сите релаксирачки активности што ги посакувавте, но немавте време да ги активирате.


Девица (8/23 - 9/22): Започнете нов проект
Иако некој ќе го искористи ова време за да ја исчисти куќата или да ќе работи на себе, овие решенија не се соодветни за вас. Вие секогаш ги правите овие работи, без разлика дали сте дома или надвор од домот. Наместо да се нервирате и да истакне пониска просечна продуктивност, можете да пронајдете нов проект или хоби. Видеата на YouTube и другите страници нудат огромен број на DIY проекти, а сега имате можност да преземете нов предизвик.


Јарец (12/22/19/1): Планирајте мали задачи за да бидете зафатени
Иако не ви пречи да работите сами, обично ги правите работите онака како што одат за вашиот распоред. Ако останувањето дома не беше дел од вашиот план, може да биде вознемирувачко и можеби ќе бидете малку изненадени кога чекате додека работите не се вратат во нормала. За да ви биде полесно да останете дома, обидете се да направите што е можно помали задачи за да ве натера да се чувствувате продуктивни. Секогаш можете да пронајдете нов проект, но откако ќе направите, одвојте малку време за одмор. Во ред е да се одморите, и ако веќе имате време да се опуштите, тогаш треба да го искористите тоа време.