Како реагира Овнот, Лавот и Стрелецот на домашна изолација

Не секој реагира на домашната изолација исто. Затоа вашиот хороскопски знак може да ви даде идеја како да се справите со здодевноста, нервозата или вознемиреностаОвен (21.3 - 19.4): Исчистете го вашиот дом за да заблеска

Овните остро реагираат на изолација во домот, но тоа не значи дека времето што го поминуваат во домот треба да биде исполнето со здодевност.
Ако не можете да излезете надвор и да ги правите работите во кои вообичаено уживате, можете да го искористите слободното време за целосно чистење на вашиот дом. Другите можеби немаат начин да се забавуваат, но знаете како да предизвикате возбуда кон сè што ќе изберете. Покрај тоа, вашата решеност и желба да избегнете здодевност по секоја цена, значи дека ќе направите се што треба да се направи наместо да користите изговори.


Лав (7/23 - 8/22): Размазете се

Лавовите сакаат да бидат опкружени со луѓе, а останувањето дома може да ги направи вознемирени и да им биде неугодно.
Сепак, наместо да се побуните за тоа, можете да се обидете кратко да се размазите со она што го имате на располагање. Обрнете внимание на себе си со импровизиран спа-ден за себе или создадете нова серија на свои слики. Заглавувањето во куќата може да биде исцрпувачки, но не ти требаат другите да знаат колку вредиш или да се чувствуваш добро.


Стрелец (11/22 - 12/21): Гледајте клипови за патувања или документарци

Останувањето во вашиот дом не е пријатно, но тоа време може да се искористи мудро. Ако не можете да бидете надвор, можете да го донесете светот дома. Може да гледате видеа на Youtube за патувања и да ги истражувате местата каде што би сакале да одите. Можеби че бидете малку љубоморни, но тоа ќе ви даде идеја за тоа што можете да истражите и да го привлечете вашето внимание. Можете да ги запишете сите мисли и забелешки за да не ги заборавите. Можеби ќе ве изненади да откриете сè кога ќе земете момент да паузирате и да размислите.