Како реагираат Близнаците, Вагата и Водолијата на домашна изолација

Не секој реагира на домашната изолација исто. Затоа вашиот хороскопски знак може да ви даде идеја како да се справите со здодевноста, нервозата или вознемиреноста


Близнаци (21 мај - 20 јуни): Време е за филмски маратон

Близнаци секогаш бараат свежи и нови агли за она што го знаат. Тие имаат можност да ги покажат сите нијанси на нешто што другите луѓе го гледаат во еднодимензионално.
Вашите желби за дружба може да бидат ограничени доколку цел ден сте затворени во домот, но можете да организирате филмски маратон на вашите омилени филмови, а откако ќе ги завршите, можете да им напишете на пријателите за последните забелешки што сте ги промашиле порано. Ако вашите пријатели се во изолација или карантин дома, можете да имате маратон со виртуелен филм. Можете исто така да закажете почетнички активности преку социјални мрежи или различни апликации за да разговарате со пријателите, за да имате социјална интеракција без да ја напуштите куќата.


Вага (9/29 - 10/22): Останете поврзани со најблиските преку социјалните мрежи

Ако не можете да бидете со пријателите и семејството, следната најдобра опција е да комуницирате со нив преку социјалните мрежи. Можете да објавувате интересни и смешни постови или да фотографирате забавни селфи со смешни наслови. Можете да преземете други социјални апликации што не ги користите и да откриете како тие работат. Се додека се чувствувате поврзани со надворешниот свет, времето што го поминувате во затворено не изгледа застрашувачко.


Водолија (20.1 - 18.2): Внимавајте на задачите што сте ги одложиле

На Водолија, мислите секогаш талкаат некаде.
Затоа, сега кога сте дома, можете да одвоите време да се справите со работите што досега сте ги запоставиле. Обично, одложувате да ги извршувате секојдневните (но сепак важни) задачи затоа што секогаш наоѓате нешто што се чини дека е повеќе вредно за вашето внимание и ментален капацитет. Ако сега сте постојано дома, работите што ве оддалечуваат ќе станат подалеку од вообичаеното и ќе можете да постигнете сè што сте пропуштиле.