Ќерка ми е инвалид по грешка на акушерките: Ера Ојданиќ откри дел од својата тешка животна приказна!

Пејачот Ера Ојданиќ важи за некој кој секогаш е подготвен да се пошегува, но зад неговата насмевка се крие голема грижа за ќерката Јасмина.

Тој во својата исповед зборуваше за тема за која јавноста малку или воопшто не знае, а се однесува на неговото прво дете.

- Јасмина е инвалид од самото раѓање. Никогаш не ми требаше да зборувам за тоа. Јасмина од нејзиното раѓање живее со мене. Акушерките ја извлекуваа на вакуум на раѓање и... Со мајка ми поминуваше повеќе време од мала, баба Радина всушност повеќе ја одгледуваше отколку Љупка, затоа што Љупка со години работеше овде, овде во мотелот, така беше тогаш... Кога ја породиле, акушерките му го оштетиле мозочниот нерв на бебето – открива пејачот.

Поради оштетувањето на тој нерв, таа не може да зборува правилно - осумдесет проценти е инвалид.

- Значи, Јасмина остана инвалид, но фала богу не е стопроцентна инвалидност, што е неподвижна, во количка, дека мора да користи пелени, веќе знаете... Фала богу не е така, таа само има проблем со тежок говор. Освен тоа, функционира феноменално. Што да ви кажам сега, како се чувствував, само јас и Бог знаеме. Љупка два месеци беше со неа во породилиште и тоа веќе било проблем.

Ера стана татко на 19 години и во тој момент, како што вели, воопшто не знаел како да се справи со тоа, се мачел ...

- Се помирив со тоа, невалид - невалид, само нека живее. Мобилна е, сама прави се во домот, ми помага... Се помирив со судбината, не дај Боже, можеше да умре... Немаше страв за мене и Љупка, се радував кога дознав дека е повторно во друга состојба, никогаш не помислив дека повторно ќе се роди болно дете - вели пејачот во својата исповед за Курир.


ФОТО: Инстаграм