Лекар што третира илјадници пациенти со Ковид-19 вели: Луѓето не сфаќаат дека едно нешто може да ги спаси

Тој му дава на секој пациент ист совет, а многумина сега му се заблагодаруваат

Д-р Рон Вајс (58) е лекар за итни случаи и интензивна нега, кој активно учествувал во третманот на пациенти со коронавирус во Њу Џерси.
Тој третирал илјадници пациенти и открива дека на сите им го дал истиот совет.

"Ова е добро време за промена на нашиот животен стил, особено кога станува збор за исхрана. Повеќето пациенти веќе имаат хронична состојба, без разлика дали станува збор за дебелина или срцеви заболувања, дијабетес или астма. Она што најмногу ме загрижува е тоа што повеќето пациенти потполно несвесен за ризикот од трагичен исход на болест заради постојни заболувања.
Уште повеќе сум загрижен што не се свесни за тоа како некои едноставни промени во животниот стил можат да го намалат ризикот. Поточно, промената на исхраната може виртуелно да го промени назад текот на болеста многу брзо и да направи состојбата значително да се подобри.
Препорачувам диета базирана на растенија, но не значи само да јадете малку повеќе зеленчук. Клучот е да се јаде повеќе билки што можат да ви помогнат, и да се минимизира потрошувачката на преработена и храна од животинско потекло.
Постои храна што може да го зајакне вашиот имунитет да ве одбрани од вирусот. Оние што ме слушаа, ми се заблагодаруваат секој ден.

Првата храна што ја препорачувам е лукот, чие соединение на алицин ги прави нашите клетки по способни да убиваат „непријатели“ и игра силна улога во спречувањето на невремето на цитокини, што може да доведе до откажување на белите дробови и потреба од респиратор.

Печурките, од друга страна, ја зголемуваат количината на антитела во нашата плунка. Зелениот зеленчук е незаменлив - тие се полни со молекули што се врзуваат за лимфоцитите во цревата и ги активираат за да станат поспособни да се одбранат од „напаѓачите“
Тоа е храната што ја јадам секој ден. Не сум веган, но јадам многу зеленчук што ме прави здрав. Запомнете дека веганската диета може да биде една од причините за дијабетес, хипертензија и дебелина, додека „нормалната“ диета полна со здрави билки може да ја запре болеста, некои дури и целосно се лекуваат.
Покрај здравата храна, ги советувам пациентите да дишат што е можно повеќе свеж воздух, да одат во природа, да ги слушаат смирувачките звуци на птиците. Да и се ​​вратиме на природата - нашето здравје доаѓа од тоа “, вели д-р Вајс.

Извор: stil.kurir.rs