Љубовно мото на секој хороскопски знак

Како љубовта ја разбираат различните хороскопски знаци и што треба да научат за да бидат среќни во врската. Одговорот на ова прашање може да биде само една - мотото на секој хороскопски знак за љубовта.

И еве што е мотото на хороскопските знаци во љубовта:


Овен - Тој прво мора да научи дека љубовта е доверба. Овен се води според своето мото „Јас сум“ и прво размислува за тоа што ќе добие во врска, а потоа што може да даде.


Бик - Неговото мотото во љубовта е „Јас го поседувам“, тоа е мое и на никој друг. Тој мора да научи трпеливост, а тој може да се научи со дарежливост.


Близнаци - Нивното мотото е „мислам прво“. Тие знаат дека љубовта е пред сè и свесно чувство што се обидуваат да го контролираат. Тие треба да можат да ја задржат својата љубов како што е, без да сакаат да ја променат.


Рак - „Се чувствувам“ е нивно мото. Тие сакаат да чувствуваат љубов со сите свои сетила. Тие се посветени, но мора да научат да му дадат поголема слобода на другиот.


Лав - Мора да се научи дека љубовта може да значи понизност. Се чини дека гордиот лав вреска „Знам како да добијам љубов!“ Нека ја научи и задржи долго.


Девица - Нивното мото е „можам да дочекам да го извлечам најдоброто“. Девица премногу ги анализира сите детали. Таа мора да научи да не биде толку претпазлива.


Вага - Тие знаат како да ја направат љубовта хармонична. Тие бараат безбедност и еднаквост. Нека научат да простуваат.


Шкорпија - Вели „Сакам и ќе сакам“, дејствува брзо, но треба да научи повеќе трпеливост. Тој мора да му даде слобода на другиот да го направи својот избор. Ако навистина се заљубите, шкорпијата се откажува целосно.


Стрелец - Тој мора да научи да биде искрен, стрелецот се чини дека сака во движење. Мора да се научи и да запре. Тој го сака мотото „Јас не гледам наназад“.


Водолија - Тој знае да го поседува другиот, да се спои со него. Тој честопати учи други. Водолијата мора да се потпира на неговата интуиција во љубов.


Риби - Тие треба да научат да бидат среќни кога сакаат. Тие честопати ја прифаќаат љубовта како неопходно зло. Кога сакаат, тие не се откриваат целосно. Нивното мото е „Верувам“.