Љубовта на родителот нема граници: 96 годишен човек се грижи за својот хендикепиран син кој има канцер

Во емисијата „Фатен во Провиденс“, главниот судија Френк Каприо, го ослободи од обвинение за 96 годиншниот старец откако ја слушна неговата тешка животна приказна.  Зборовите на овој човек го разнежнија целиот свет!

Иако изминаа по неколку години од настанот, ова видео сеуште се споделува како пример за тоа, колкава а љубовта на родителот кон своето дете.


... Старецот: Јас не возев брзо драг Судио. Јас имам 96 години и возам полека. Возам само кога морам. Одев со мојот син да направам анализа на крвта. Тој е хендикепиран.

Судијата: Колку години има твојот син?

Старецот: 63.

Судијата: Ти го носеше твојот син на доктор?

Старецот: Да... Го носев да направи испитување на крвта, на секој две недели бидејќи има канцер.

Судијата: Вие сте добар човек... Вие сте во вашите деведесетти и сеуште се грижите за вашето семејство. Тоа е прекрасно. Ви посакувам се најдобро на тебе и на вашиот син. Овој случај е затворен...


Фото:Youtube/screenshot