„Малиот Перо го остави мајка му веднаш по породувањето и помина два месеци во болница“: Фотографијата од бебето кое беше сензација во времето на корона

Малиот Перо пред четири години ги поздрави корисниците на социјалните мрежи и стана миленик на Србија. Имено, фотографијата од момчето среде вонредна состојба ги насмеа, но и ги растажи граѓаните

Малото момче беше ѕвезда на Вишеградска болница, каде што помина два месеци откако мајка му го остави. Д-р Милош Радовиќ, покрај информациите за малото момче, пишуваше и за состојбата со корона вирусот.

„Малиот Перо, оставен од „мајка“ веднаш по породувањето. Кај нас остана во Вишеградска околу два месеци, стана маскота и омилено суштество на целата наша клиника, 100 вработени во ГАК му беа мајки и татковци, сите му носеа гардероба. Беше облечен како манекен.

View this post on Instagram

A post shared by Ginekolog Milos Radovic (@ginekolog.milos.radovic)


Ниту еднаш не заплака! А кој и да го земе во раце, секогаш великодушно се насмевнува. На голема тага на сите нас беше префрлен во Звечанска и по уште 3 месеци на негова голема среќа беше посвоен од луѓе кои навистина ќе го сакаат!

Малиот Перо (легендата за Вишеградска 26) ви порачува бебињата и трудниците да останат вака насмеани“.


извор: zena.blic.rs