„Маж ми е постар од мајка ми, луѓето не осудуваат, но не ни е гајле“: Се запознале кога таа имала 28, а тој речиси 60

Фото: Facebook/Mark Jensen / screenshot

Марџори и Марк Џенсен застанаа на „лудиот камен“ во 2022-ра година и со тоа потврдија дека вистинската љубов не брои години. Иако многумина им велеа дека нема да успеат поради големата разлика во годините, Марџори и Марк сепак ги убедија во спротивното

Имено, Марк е 31 година постар од сопругата, а се запознале кога Марџори имала 28, а тој 59. Двајцата признаваат дека се исплашиле кога Марк требало да го запознае нејзиното семејство, бидејќи Марк е постар од мајката на Марџори. Нивниот брачен живот е идиличен, бидејќи постојано се на патувања, а особено уживаат во долгите крстарења на големите бродови за крстарење.

„Живееме во целосна хармонија. Не ја забележуваме разликата во годините, токму затоа што ги сакаме истите работи и уживаме во истите интереси и хобија“, вели таа.

Сега планираат да го преминат океанот и да се вратат во Франција, каде ги запознала нејзината колешка.

„Постојано излегував на пијачка со нејзината колешка после работа, а потоа една вечер таа рече дека нејзината добра пријателка ќе сврати. Таа влезе и целосно ме шармираше. Кога мавташе, се уверив дека таква убава госпоѓа се поздравува со некого зад нас, а потоа дојде тука. Марџори не зборуваше ни збор на англиски, а јас не знаев француски, па кога бевме сами, не знаев како да започнам разговор со неа. “ - раскажа Марк.

Марџори додава дека до крајот на вечерта само го погледнала и заборавила на колешката. Како што вечерта се приближувала кон крајот, таа целосно се заљубила во маж со кој не можеше ни збор да каже.

Фото: Facebook/Mark Jensen / screenshot

Размениле контакти и со текот на времето почнале да си ги учат јазиците, а во следниот период почнале да излегуваат.

Како што велат, иако постојано добиваат „осудувачки“ погледи, тоа не им пречи, бидејќи - „ако го надминале недостатокот на јазик, можат и оние кои не ја разбираат љубовта“, пишува „Мирор“.


Извор: zena.blic.rs