Медицинска сестра посвоила претепано бебе: Кога ја открила вистината, доживеала шок

Медицинска сестра посвоила малтретирано девојче кое и го скршило срцето, а потоа ја открила целата вистина за неа.

Џес Хам работела како медицинска сестра во детското одделение во болница во Флорида. Еден ден го видела претепаното и очигледно безживотно тело на мало девојче на креветот.

„Срцето ми беше скршено од глетката. Не сакав да плачам. Беше толку безживотна, но сепак ми го држеше прстот“.

Малата Далила тогаш имала само 14 месеци. Нејзините коски биле скршени, имала фрактура на черепот и била ненахранета. Не можеше ниту да седи и да го држи шишето бидејќи беше премногу слаба.

Имаше нешто посебно во тоа мало девојче

Имаше нешто посебно во тоа мало девојче што го привлече срцето на Џеси. Знаеше дека не може едноставно да ја остави на судбината. па си рече: „Ќе ја однесам дома“.

Џес потоа помина низ потребните процеси за да ја посвои малата Далила. Во текот на овој процес таа открила нешто неверојатно. Далила имала сестра близначка која исто така била во болница.

Џеси во своето срце знаеше дека мора да ги посвои двете девојчиња. Наскоро Далила и сестрата Керолајн беа безбедни со нивната нова мајка.

Иако отсекогаш сакала да биде мајка, Џес вели дека не размислувала за посвојување додека не ја запознала Далила. Сега таа не може да си замисли поинаков живот.

Оваа медицинска сестра сака да ги мотивира другите да посвојуваат

Нејзините ќерки се здрави, среќни и успешно се развиваат, изјави Џес.

Близнаците имаат различни карактери. Керолајн е друштвена и сака да помага и е многу заштитнички насторена кон својата сестра. Двегодишната Далила сака да шармира и да им дава бакнежи на сите. Кога ќе најде нешто што ја забавува, ќе потроши часови на тоа.

Џес сега ја споделува својата приказна со надеж дека ќе ги мотивира другите да посвојуваат: „Се надевам дека луѓето ќе ја слушнат мојата приказна и тоа ќе им ги отвори умовите за можноста за посвојување“, рече таа.

Фото:screenshot