Му ја исполнила последната желба на сопругот: Новородениот син му го ставила на градите пред да се случи најлошото

Хејли Парк го ставила својот новороден син на градите на нејзиниот сопруг Џеј Би, непосредно пред да умре.

Во овој свет коегзистираат радоста и тагата. Хејли Парк (28) од Конектикат ги доживеа и двете со раѓањето на нејзиниот втор син.

„Доаѓам кај сите вас со вести кои се најсреќни, но и најмрачни“

Лекарите му дијагностицирале рак на сопругот на Хејли, Џ.Б. Беше само прашање на денови кога ќе се пресели во рајот. Кога Хејли го легна својот новороден син на градите на нејзиниот сопруг, имаше мешавина од возбуда и вознемиреност.

Момчето не требаше да се роди уште три недели. Но, кога лекарите го примија Ј.Б. во болница поради компликации поврзани со рак, Хејли знаеше дека нема уште многу време. Тие побарале од лекарите да предизвикаат породување за Ј.Б. да го запознае својот втор син.

За жал, породувањето не напредуваше доволно брзо и лекарите се плашеа дека на Ј.Б. му останале само неколку часа. Парот се одлучил на итен царски рез.

„Му верував на Бог дека тоа е дел од неговиот план и го направив она што морав да го направам, од љубов, за да ја исполнам последната желба на мојот сопруг“, рекла Хејли, пренесува godupdates.com.

Кога бебето пристигнало, медицинските сестри веднаш го ставиле бебето на градите на неговиот татко.

„Чудото на сето ова? Кога нашето бебе беше ставено на градите на Џеј, неговите витални знаци веднаш се подобрија“, изјави Хејли.

Кога била подготвена, медицинскиот тим го префрлил болничкиот кревет на Хејли до собата на нејзиниот сопруг.

„Го поминав времето за заздравување гледајќи го мојот сопруг. Го гледав со тага, но и со стравопочит од неговата сила. Замина со нашиот син на градите и мојата рака преплетена во неговата“.

Фото:screenshot